Media

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Dynamic business - Topul firmelor prahovene 2014

Data articol: Octombrie 2014

Cântărire "egal" gestiune corectă de marfă

Articol creat în data de 16.09.2012

Eleganță pe o piață care stă în balanță

FLINTAB iși face sediu feng-shui

Articol creat în data de 15.12.2005
Compania FLINTAB, producător de sisteme electronice de cântărire, va demara în primăvara anului viitor o investiție de 1.5 milioane de euro ce vizează construirea unui nou sediu.

Proiectul denumit NEO, materializare a unui concept feng-shui (o filozofie orientală de amenajare a spațiului) se va întinde pe o suprafață de 3.500 mp și va cuprinde pe lângă birouri, și laboratoare, spații pentru depozitare și parcare.


Construcția va fi inaugurată cel târziu în toamna anului 2007. Potrivit Danei Rus, directorul general adjunct al companiei, finanțarea necesară acestui proiect provine 75% din fonduri proprii și 25% din credit bancar.
Valoarea totală a investișiilor companiei s-a ridicat la 250.000 de euro, în cea mai mare parte acoperite din fonduri proprii.

"Este normal ca o asemenea strategie de dezvoltare a firmei noastre să conducă la creșterea numărului de comenzi, implicit a cifrei de afaceri. Astfel dacă anul trecut am avut o cifră de 2.2 milioane de euro, în acest an estimăm că vom depăși 2.5 milioane de euro, iar în 2006 cifra de afaceri se va situa în jurul a 3 milioane de euro", a spus Dana Rus.

ANUNT PUBLIC

Articol creat in date de: 12.02.2015

S.C. FLINTAB S.R.L. cu sediul în municipiul Ploiești, strada Carpenului nr. 22, județul Prahova, titular al proiectului "Creșterea productivității la FLINTAB SRL" anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Galați fără evaluarea impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul "Creșterea productivității la FLINTAB SRL", propus a fi amplasat în municipiul Tecuci, strada Prundului nr. 11, județul Galați.
Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Galați, str. Regiment 11 Siret, nr. 2, în zilele de luni până joi între orele 8.30-16.00 și vineri între orele 8.30-13.30, precum și la următoarea adresă de internet http://apmgl.anpm.ro - reglementări - acordul de mediu - proiect decizie etapa de încadrare.
Publicul interesat poate înainta comentariile/observațiile la proiectul deciziei de încadrare în termen de 5 zile de la data publicării prezentului anunț, până la data 18.02.2015.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

THE REQUIREMENTS ARE CLEAR: WE HAVE TO PROVIDE AN UNIQUE COMBINATION OF EXCEPTIONAL DESIGN, TOP QUALITY MANUFACTURING AND A FAIR PRICE.

WITH MORE THAN 1400 PERFECT FUNCTIONAL TRUCK SCALES, OUR CURRICULUM VITAE OUTSTANDS COMPETITORS AROUND AND PROVES A DEEP EXPERIENCE IN STEEL STRUCTURES OPTIMAL DESIGN.

WHY DID WE MENTIONED - BY PURPOSE - ALL THE SUPERLATIVES ABOVE?

SIMPLY, BECAUSE OUR UNIQUE SELLING PROPOSITION IS:

FAR FROM LOW-COST, CLOSE TO SMART BUY

Bobby Trandafir and Dana Rus
FLINTAB Managers
Annexes:
  • Technical Specification
  • Price List
  • 3D Drawings
  • Foundation Plans

FLINTAB mereu in "POLE-POSITION"!

Articol creat în data de 01.09.2006

Nu i-au dezechilbrat pe altii
Una dintre primele companii care au intrat pe piata romaneasca, spargand monopolul Balanta, a fost firma mixta romano-suedeza Flintab. Infiintata la Ploiesti, in anul 1992, Flintab avea ca domeniu de activitate proiectarea, executia, montajul, punerea in functiune si service-ul pentru sistemele electronice de cantarire. Compania era, in fapt, filiala grupului international condus de Flintab Suedia si a beneficiat de intreg know-how-ul acestui grup. Ca pionier in domeniu, Flintab a instalat in tara primele cantare electronice mari pentru vehicule rutiere si vagoane de tren, inregistrand o continua crestere a cotei de piata. "Intr-o piata imatura si entropica, am stiut sa folosim tehnica know-how-ului, sa proiectam, sa planificam si sa optimizam metodele. Am realizat parteneriate strategice cu furnizorii-cheie de componente ai sistemelor Flintab. Sistemul de vanzari a fost modernizat, impunandu-i-se o orientare clara catre piata. Preturile medii de vanzare pe care le practicam sunt competitive inscriindu-se pe un palier compatibil cu puterea de cumparare de pe piata", explica evolutia companiei, Dana Rus, director general adjunct al companiei Flintab.

Eleganta si echilibru
Flintab se ghideaza in mare parte, in afaceri, dupa principii japoneze de conduita. Astfel, noul sediu Flintab va fi o materializare arhitectonica a stilului feng-shui, iar noul concept pentru stilul Flintab este dat de termenul japonez "Yuuga", ce cumuleaza intr-un singur cuvant eleganta, curaj si politete plina de bunavointa. "Mi-as dori sa vad in jurul nostru eleganta, bun-gust, politete, respect fata de ceilalti, decenta. Modestie, buna-crestere si curajul de a dori imbunatatire continua. Avem la dispozitie aproape doi ani. Yuuga este singurul pasaport de intrare in noul nostru sediu", spune Dana Rus.
Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro, iar pentru 2006 oficialii companiei preconizeaza sa atinga 3 milioane de euro. Ponderea cea mai mare in aceasta cifra, respectiv 50%, este adusa de producerea si comercializarea sistemele electronice de cantarire statica si dinamica pentru vehicule rutiere si vagoane CF. "Este normal ca strategia de dezvoltare a firmei noastre sa conduca la cresterea numarului de comenzi, implicit a cifrei de afaceri. Secretul nostru consta in veritabila satisfactie a clientului. Aceasta conduce la celebrul “word-of-mouth” care inlocuieste din ce in ce mai mult, si cu rezultate mult mai sigure si mai credibile, ponderea publicitatii mass-media. Reputatia se transmite de la client la client, iar mentinerea reputatiei Flintab este esentiala", conchide Dana Rus.
In 2000, Flintab si-a schimbat actionariatul, actualul director general al companiei, Spiridon Trandafir cumparand de la partea suedeza tot pachetul de actiuni. Societatea a continuat sa se dezvolte in acelasi ritm, astfel incat in prezent are instalate un numar de 400 de sisteme electronice pentru cantarirea vehiculelor rutiere si 100 de sisteme electronice pentru cantarirea vagoanelor CF. Compania are peste 1.000 de clienti, printre care Petrotel Lukoil, Shell Gas, Lafarge, Holcim, Baumit, Carpatcement, Colas, Rompak, Azomures, Kober, Cargill, Automobile Dacia-Renault sau Mittal Steel.
Investitiile Flintab s-au concentrat pana acum in modernizarea fabricii Flintab Construct si in realizarea laboratorului mobil de mase Voyager. Valorea totala a investitiilor s-a ridicat la 250.000 de euro, in cea mai mare parte acoperite din fonduri proprii. In cazul fabricii Flintab Construct, investitia a vizat instalatii noi de vopsire si sablare, modernizarea podurilor rulante si izolatia depozitului de vopsea. In luna martie a anului 2006, Flintab urmeaza a demara o noua investitie ce se va cifra la 1,5 milioane de euro si care va fi indreptata inspre construirea unui nou sediu. Proiectul denumit Neo se va intinde pe o suprafata de 3.500 mp si va cuprinde pe langa birouri, si laboratoare, spatii pentru depozitare si parcare. Terenul este situat foarte aproape de centrul orasului Ploiesti si va deschide aceasta zona pentru alti investitori. Constructia va fi inaugurata cel tarziu in toamna anului 2007, finantarea necesara provenind 75% din fondurile proprii si 25% din credit bancar. "Este cristalizarea visului nostru de imagine a unei firme mici, dar ambitioase, care a reinvestit an de an profiturile obtinute pentru a demonstra ca formula succesului unei afaceri, indiferent de domeniu, se poate reduce la trei elemente esentiale: instinct, imaginatie si imagine. Adevaratul obiectiv a unei companii nu este profitul, ci capacitatea de a gasi si pastra clientii. Profitul este doar masura in care lucrurile se deplaseaza in directia potrivita", este de parere Dana Rus.

E-mail CLUJEANUL

Articol creat in date de: 15.11.2006

Buna ziua!
Deoarece am promis un raspuns astazi iar "stilul FLINTAB" - care este cea mai pretioasa marca a firmei noastre - nu permite un interval mai mare de 48h pana la onorarea oricarei cereri, incerc sa creionez acum un raspuns din care dumneavoastra sa puteti extrage ideile care sunt potrivite subiectului ales.
Sunt acasa, intr-o zi de concediu, asadar va rog sa folositi tot adresa de firma pentru orice corespondenta: dana.rus@flintab.ro.
De cativa ani, folosesc o strategie bine definita pentru atingerea unui obiectiv extrem de important: "stilul FLINTAB" care sa fie amprenta capitalului uman al firmei noastre, cel mai valoros avantaj competitiv, acel brand unic care nu se poate copia de concurenta si care pozitioneaza marca FLINTAB acolo unde isi doreste orice profesionist: sus de tot, la distanta mare de orice "urmaritor" si confortabil angrenata in procesul de imbunatatire continua KAIZEN, care este mult mai spiritual decat se crede la prima vedere.
Deci tinta este "stilul FLINTAB". Metodele sunt proiectele. Si ele au fost multe de-a lungul ultimilor 6 ani, caci imaginatia si creativitatea au fost intotdeauna atu-urile succesului de care m-am bucurat. Dar in primul rand, sansa de a "rasturna" prejudecati si de "construi de la zero" atitudini corecte (cateodata diametral opuse fata de mostenirile regimului trecut) a fost sustinerea totala din partea Domnului Spiridon TRANDAFIR, Directorul General al grupului nostru de firme. Pentru ca am amintit de atitudine, si pentru ca fiecare an in FLINTAB poarta un motto, un simbol omniprezent, 2005 a fost "Anul schimbarii atitudinii" si acest an a fost plin de proiecte ce tin de atitudine.
Toate aceste lucruri se pot realiza numai cu asa-zisa "echipa" (atat de greu de construit) de angajati, cu satisfactii pentru fiecare pas marunt inainte si cu dezamagirile provocate de fluctuatia atat de mare de personal (care alege, din nefericire si aproape intotdeauna, 100 de lei mai mult la salariu si mai putina munca sau responsabilitate). Oamenii vin si pleaca, dar stilul unei companii ramane asset-ul cel mai important.
Rezultatele acestei strategii sunt extraordinare, masurate prin satisfactia clientilor si cifra de afaceri, ca indicatori relevanti.
Proiectele de anul trecut s-au bazat in special pe urmatoarele subiecte:
1. Studiul individual al unei carti consacrate de "Bune maniere". Pe parcursul acestui studiu, am evidentiat public (pe panouri montate pe holul principal al firmei) cele mai grave abateri, cu descriere amanuntita si cu autor. A fost extrem de greu sa ii determin sa constientizeze obiectiv toate aceste carente, deoarece au fost persoane care s-au suparat si s-au simtit foarte lezate. La finalul proiectului, i-am invitat pe toti membrii echipei noastre sa redacteze un eseu despre "Cele mai des intalnite impoliteturi in firma noastra si ce atitudine poate lua fiecare pentru ameliorarea acestei stari de fapt". Lucrarile premiantilor au fost afisate si premiate.
Barfa, deficientele de salut, tonul ridicat, cuvintele de argou au disparut ca prin minune sau, mai bine spus, nu se mai vad si nu se mai aud.
Zambetul si considerarea exterioara au devenit marca fiecarui angajat FLINTAB; prezentarea scuzelor si acceptarea lor in orice situatie conflictuala, asumarea responsabilitatii si placerea unei conversatii placute si curtenitoare, intre noi si in exterior.
Eseul a fost combinat si cu un test al cunostintelor invatate tot individual privind regulile majore ale unei tehnoredactari corecte.
2. Eliminarea - ca proces continuu - al oricaror ticuri verbale, care au inundat de curand limba romana si care sunt preluate cu o viteza ametitoare prin mimetism (pacat ca si mass media este invadata de astfel de buruieni):
- repetarea nejustificata (de cel putin 3 ori) a unor cuvinte des folosite: da, da, da; nu, nu, nu; stai, stai, stai; etc. etc.
- folosirea din abundenta a unor formatiuni de tip cliseu atasate de regula automat la sfarsitul oricarei propozitii: ca sa spun asa; si asa mai departe; ce si cum; (acestea fiind cele mai virulente)
- folosirea incorecta a unor cuvinte sau expresii
- evidentierea unor cuvinte nu chiar de argou, dar neelegante
- invatarea (prin afisare) a unor cuvinte noi, demne de a fi folosite in vocabularul nostru de zi cu zi, din ce in ce mai sarac si mai lipsit de esenta
Dupa ce, cateva luni, am folosit acelasi sistem (afisare si atitudine, exemplu personal si perseverenta), am schimbat brusc tactica, instituind o metoda usor punitiva: pe hol, am instalat o cutie metalica gen pusculita unde oricine trebuia sa plateasca cate 10.000 lei vechi (1 RON) pentru fiecare astfel de tic verbal. Credeti-ma, au fost cazuri in care au trebuit sa plateasca 5 RON intr-o singura zi. Pana si eu am gresit de vreo doua ori pe parcursul acestui proiect. In curand, proiectul a fost imbrasitat cu mult umor de catre toata lumea iar, la petrecerea de sfarsit de an, s-a cumparat suficienta bere cu banii din pusculita.
Dar, in FLINTAB, nu se mai aud acum astfel de ticuri verbale si clisee si luam cu totii atitudine impotriva lor, atunci cand le intalnim in exterior. Continuam in schimb sa invatam sa vorbim mai frumos si mai elegant.
3. Proiectul "Citesc o carte", despre care s-a mai scris...
Anul s-a incheiat cu un eseu despre "Anul schimbarii atitudinii" pornind de la o frumoasa poveste "Pescarusul" a lui Jonathan Livingstone: aceea de a iesi din "zona gri", aceea de a fi diferit si de a-ti invinge limitele, de a parasi mediocritatea si superficialitatea si de a trai cu curaj alta viata, cu o alta atitudine.
Dintre castigatorii acestor proiecte, ii amintesc pe: Daniel CHIREA, Cosmin MANOLACHE si Daniel DINESCU. Premiile au constat in diplome, trofee si bani. Dar adevaratul premiu este mandria fiecaruia si dorinta de a castiga un loc mai bun data viitoare.
La sfarsitul anului 2005 am lansat noul concept YUUGA pentru stilul FLINTAB care este un termen japonez pur, dar sofisticat si elevat in acelasi timp si care inseamna "eleganta" + "curaj" + "politete plina de bunavointa". Dar despre acesta, altadata...
Cu mare placere v-am scris toate aceste lucruri.
Dana RUS
Director Adjunct
FLINTAB
www.flintab.ro
PS: Anul viitor este "Anul campionilor"...

ANUNT PUBLIC

Articol creat in date de: 01.02.2015

Societatea FLINTAB SRL, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Creșterea productivității la FLINTAB", amplasat în mun. Tecuci, str. Prundului nr. 11, jud. Galați. Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Galați, str. Regiment 11 Siret, nr. 2, și la sediul titularului din mun. Ploiești, str. Carpenului nr. 22, jud. Prahova, în zilele de luni până joi între orele 8.30 - 16.00 și vineri între orele 8.30 - 13.30.
Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Galați, str. Regiment 11 Siret nr. 2

Copyright © 2012 - 2022 FLINTAB